Jens Mollema schiet Drogeham langs Suameer

Drogeham - Door het ongewone competitieverloop stond er voor de tweede maal op rij een wedstrijd tussen Drogeham en Suameer op het programma, ditmaal in Drogeham. Deze wedstrijd resulteerde weer in een overwinning voor Drogeham: door drie doelpunten van Jens Mollema werd het 3-2.

 

 

Vijf minuten voor rust kwam Drogeham op voorsprong. Na goed doorzetten van Hendrik Broos kwam de bal bij Jens Mollema en laatstgenoemde passeerde de doelman door een bekeken schot in de hoek.

 

Na rust werd een stormloop van aanvallen van Suameer verwacht, maar deze bleek uit te blijven. De Drogehamster achterhoede bleef keurig overeind. Rond het uur was Mollema voor de tweede keer trefzeker. Hij bedacht zich geen moment toen de bal opsprong op het middenveld en knalde de bal vanaf 40 meter over de doelman heen.

Door dit doelpunt leek Suameer mentaal geknakt te zijn en tien minuten later viel dan ook de beslissing. Marten Pieter Hoeksma vond Jan Spinder die een puntgave voorzet afleverde op Mollema: 3-0.

Drogeham bleef zoeken naar de 4-0, maar onder meer Jan Spinder had het geluk niet aan zijn zijde. Merkwaardig genoeg wist Suameer uit twee standaardsituaties nog tweemaal het net te vinden in de laatste minuten. Het leek nog even spannend te worden maar de scheidsrechter floot gelijk na de 3-2 voor de laatste keer van de middag op sportpark ’t Doltsje.