Schilderijen Tilster bij expositie in galerie De Parken Opende

Opende - In galerie De Parken in Opende gaat op zaterdag 19 mei weer een expositie van start. Op de expositie, die om 15.00 uur wordt geopend, is onder meer werk van een Tilster kunstenaar te aanschouwen.

Martha Sijtsma uit Kootstertille was al op jonge leeftijd aan het tekenen. Later is ze begonnen te schilderen vooral olieverf, waar ze haar passie in heeft gevonden. Vooral het zo realistisch mogelijk schilderen en tekenen is haar doel. 

Martha Sijtsma schildert en tekent onder andere portretten van mensen, ook in opdracht. Stillevens vindt ze ook leuk om te schilderen.

Henk Pries uit Vledder is een aquarellist, maar gebruikt ook acryl. Zijn opleiding was in een technische richting. Na veertig jaar als bouwkundige een onderwijscarrière te hebben gehad, begaf hij zich professioneel op het kunstenaarspad. 

Na een schildercursus in Frankrijk was het raak. Vanuit zijn oude vak nam Pries het begrip ‘perspectief’ sterk mee in zijn schilderkunst. Ook kennis van kleuren, compositie, een perfecte passe-partout en een mooie lijst is bij hem van groot belang.

Marja Smits schildert graag dieren. Vooral  paarden zijn voor haar een grote inspiratiebron voor de verschillende vormen van kunst. Voor Marja Smits is het oog een belangrijk onderdeel, zo niet het belangrijkste om het karakter van het dier te treffen. Wanneer het oog ‘spreekt’, dan is het schilderij voor haar al grotendeels geslaagd. Zowel als schilderij, maar ook in haar keramiek beelden. 

Ook  gebruiksvoorwerpen zoals schalen van keramiek en bronzen beelden zijn geliefde vormen waarin de creativiteit van Marja Smits tot uiting laat komen.

Galerie De Parken is gevestigd aan de Parkweg 1 in Opende.