Verkoopkast Surhuizum niet weer open na nieuwe diefstal

Surhuizum - De verkoopkast van Richtsje Veenstra aan het Koartwâld onder Surhuizum gaat niet weer open. Hieronder haar verhaal over het hoe en waarom.  

,,Afgelopen vrijdagmiddag is er weer gestolen uit mijn verkoopkast aan Koartwâld 15. De vorige keer was het geld, deze keer een schilderijtje van mijn hand wat ik te koop aanbood voor 25 euro.

Na de eerste diefstal wilde ik me niet laten ontmoedigen en heb uiteindelijk de kast toch maar weer geopend. Het geld wat gestolen is, is niet te herkennen, het schilderijtje wel!

Het is geschilderd op een paneeltje van 24 x 30 cm en staat een staande en een liggende koe in een weiland op.  Mocht iemand iets gezien hebben of het schilderijtje ergens tegenkomen dan hoor ik dat graag.

Mijn verkoop kast gaat helaas niet weer open. Voor wie nog home-made jam en of chutney van mij wil kopen moet aanbellen en afwachten of ik thuis ben. Erg jammer dat het zo moet, nog erger dat ik het vertrouwen kwijt ben.

Voor een schilderij van mijn hand (die blijkbaar ‘om te stelen zijn’) kunt u bij mij terecht op 26 en 27 mei tijdens mijn open atelier in het kader van Rondje kunstzinnig van de Keunstkrite.”