Doedelzakken en folksongs bij De Spitkeet Harkema

Harkema - Themapark De Spitkeet biedt op zaterdag 26 mei plaats aan een bijzonder jubileumconcert.

Dit concert zou vorig jaar al plaatsvinden, maar moest toen worden afgelast door de slechte weersomstandigheden. Graham Lowlanders Pipes and Drums bestonden vorig jaar 45 jaar en Folkkoar ‘It Wâldfolk’ 20 jaar. Om dit feit te vieren verzorgen zij samen met het duo Michiel en Pieter alsnog het jubileumconcert.

De doedelzakkenband en het folkkoar hebben eerder op deze plek samen opgetreden. Het terrein van het openluchtmuseum De Spitkeet leent zich uitstekend voor de marcherende pipers. Het karakteristieke geluid van de doedelzakken gecombineerd met de originele kilten van de clan Graham of Montrose geeft een perfect en authentiek beeld van de Schotse volksmuziek.

It Wâldfolk brengt een repertoire van Ierse, Amerikaanse en Schotse folk. Het koor wordt muzikaal begeleid door trekzakken, gitaar, mandoline, banjo, tin whistle en bodhran. Sinds kort speelt ook een trompettist mee. Eerder stond het koor in de traditie van de shanties, maar al een flink aantal jaren is het repertoire gericht op hoofdzakelijk folk. Daaronder ook Friese songs van Gurbe Douwstra en Gerrit Breteler. Het duo Michiel en Pieter heeft in de Friese Wouden een naam opgebouwd als muzikaal gitaarduo met een populair, vooral Engelstalig repertoire.

Het jubileumconcert vindt plaats van 13.30-16.30 uur en is vrij toegankelijk.