Rottevalle in derby onderuit bij Opende

Opende - Rottevalle en Opende hadden beide belang bij een goed resultaat in het onderlinge treffen op sportpark ‘De Olde Wierden’ in Opende.

Opende was – na een beroerde competitiestart – nog steeds niet helemaal veilig en zou bij winst het vierdeklasserschap met een jaar verlengen. Zelfs was er nog een kleine kans voor de club om mee te doen in de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. Voor Rottevalle waren de kaarten gunstiger voor een nacompetitieplek om promotie.

Maar uiteindelijk liepen de zaken voor Opende meer naar wens dan voor Rottevalle. Het elftal van Johannes Douma liet wel het betere voetbal zien, maar moest met een 3-1 nederlaag genoegen nemen. 

Uiteindelijk had Rottevalle dat aan zichzelf te wijten: op beslissende momenten gaf het elftal niet thuis. Zo had Rottevalle in het eerste kwartier al een paar uitstekende mogelijkheden om de score te openen. Dat lukte neit. En zoals wel vaker, was het vervolgens de tegenstander die scoorde: 1-0.

Zo moest Rottevalle op zoek naar de gelijkmaker. Hoewel er kansen kwamen, een mooi schot van Liekele Kamminga op de lat, kwam de ploeg niet langszij. Net voor de thee moest Rottevalle een nieuwe tegenvaller verwerken. Martin Nicolai verdedigde niet goed uit en beging daarna een overtreding. De strafschop werd door Opende benut: 2-0.

Rottevalle maakte in de 68ste minuut via Fokko van der Veer de aansluitingstreffer, maar vervolgens werd het spel steeds onnauwkeuriger. Echte doelpogingen waren schaars. In de slotminuut was het voor Opende wél raak: 3-1. Zo was Opende drie welkome punten rijker en is de conclusie dat Rottevalle zich liet afbluffen door een feller en doortastender Opende.