Jarinka Westerhof nieuwe Kinderdichter van Grootegast

Opende - Jarinka Westerhof heeft beslag gelegd op de titel Kinderdichter Grootegast 2018. 

De finale van de Kinderdichterverkiezing vond donderdag 17 mei plaats in het BaronTheater in Opende. Jarinka Westerhof zegevierde met haar gedicht ‘In mijn hoofd”. Zij mag binnenkort haar winnende gedicht voordragen aan burgemeester Ard van der Tuuk van de gemeente Grootegast.

Voor dit project zijn er op zes basisscholen in de gemeente Grootegast dichtworkshops gegeven door professionele dichters. Er kwamen meer dan 120 gedichten binnen van kinderen die graag een jaar Kinderdichter van Grootegast zouden willen zijn. Uit al deze inzendingen werden tien finalisten gekozen, die elk twee zelfgeschreven gedichten hebben voorgedragen tijdens de spannende finale. 

De jury was onder de indruk van Jarinka Westerhofs voordracht en gedichten. Ze weet goed te omschrijven wat er in haar hoofd afspeelt, aldus de jury.

Het Poëziepaleis initieert en organiseert poëzie-activiteiten voor kinderen en jongeren zoals de dichtwedstrijden Kinderen & Poëzie, Doe Maar Dicht Maar, Jonge Dichter des Vaderlands, de Kinderdichter en Dichter bij 4 mei. De kinderdichter is een jonge dichter tussen de tien en twaalf jaar die in zijn/haar gemeente de poëzie representeert die voor en door kinderen wordt gemaakt. 

De kinderdichter wordt voor een jaar benoemd en wordt gedurende die tijd begeleid door het Poëziepaleis. Tijdens de aanstelling als kinderdichter schrijft hij/zij iedere drie maanden minimaal één gedicht en doet diverse optredens.