Kunstenaar schildert ogen in kerkje Noordwijk

Noordwijk - Kunstenaar Rita Bakhuijsen komt op 1 juni naar het kerkje van Noordwijk. Ze schildert er - voor degenen die dat willen - ogen van bezoekers. 

Rita Bakhuijsen schildert volgens zichzelf een beetje in de stijl van Rembrandt. Ze maakt een tekening op een doek, fixeert ze en bouwt vervolgens het schilderij in dunne laagjes op. Portretten schilderen is een van haar fascinaties.

De schilderijen van Rita Bakhuijsen zijn in het kerkje van Noordwijk te bewonderen tot en met 24 juni. De expositie is elke zondag geopend van 14.00 tot 17.00 uur en nu dus ook op vrijdagmiddag 1 juni tussen 14.00 tot 17.00 uur.

Rita Bakhuijsen werd geboren in Amsterdam en woont momenteel in Warfstermolen. Na diverse kunstopleidingen aan onder meer de Koninklijke Academie van beeldende Kunst in Den Haag en de kunstacademie van Leiden/Haarlem heeft zij zich gespecialiseerd in realisme het schilderen naar de werkelijkheid. Levensechte werken worden in het kerkje van Noordwijk tentoongesteld. 

Rita Bakhuijsen exposeerde onder andere in Berlijn en Belgrado en is ook een graag geziene gast op diverse locaties in Nederland.  Verdere informatie is te vinden op www.kerknoordwijk.nl en op www.ritazza.exto.nl De toegang is gratis. Aan het het ogen schilderen hangt wel een prijskaartje.