Burgumer winnaar van tweede Fryske Frucht Appeltsje

Harkema - Johannes van der Wal uit Burgum is de winnaar van het tweede Fryske Frucht Appeltsje. 

Van der Wal ontving de prijs zondag uit handen van wethouder Jouke Spoelstra van de gemeente Achtkarspelen. De prijsuitreiking vond plaats tijdens het Fryske Frucht Bloesemfeest dat werd gehouden op openluchtmuseum en themapark De Spitkeet in Harkema.

Johannes van der Wal verzorgt al bijna twee jaar de distributie van de Fryske Frucht appelsap maar is daarnaast vooral ook een betrokken en zeer enthousiaste ambassadeur. Hij laat nieuwe partijen graag kennismaken met Fryske Frucht en het verhaal er achter.

Van der Wal denkt graag mee en komt regelmatig met tips of ideeën. ,,Johannes is een daarmee een belangrijke schakel en helpt Fryske Frucht op deze wijze verder bij de doorontwikkeling en het vergoten van het draagvlak.”
 
Het Fryske Frucht Appeltsje is een blijk van waardering voor die persoon of partij die (het afgelopen jaar) op positieve wijze een bijdrage heeft geleverd aan het vergroten van het draagvlak, de naamsbekendheid en/of de marketing en doorontwikkeling van Fryske Frucht. Ook leveren de inspanningen een positieve bijdrage aan de toeristische ontwikkeling van de Friese Wouden ‘Land van Natuurlijk Ritme’. Het Fryske Frucht Appeltsje is gemaakt door kunstenaar Jan Hooghiemstra en wordt jaarlijks uitgereikt door de burgemeester of wethouder tijdens het Fryske Frucht Bloesemfeest.

Fryske Frucht wil de oude appelbomen in de Friese Wouden behouden en stimuleert de aanplant van nieuwe appelbomen. Daarnaast verzamelt Fryske Frucht appels - die anders niet gebruikt worden - om daar samen het erkende Wâldpyk streekproduct Fryske Frucht appelsap van te maken.
Fryske Frucht wil een voorbeeldfunctie vervullen en organiseert jaarlijks een bloesem, pluk-, en oogstfeest. Op deze manier wil Fryske Frucht bijdragen aan het promoten van de Friese Wouden: bezoekers maken middels het fruit kennis met deze prachtige streek.