It Fean/Boelenslaan degradeert na forse thuisnederlaag

Boelenslaan - De hoofdmacht van de korfbalcombinatie It Fean/Boelenslaan is zaterdag gedegradeerd naar de vierde klasse.

Op sportpark Loanehiem in Boelenslaan verloor It Fean/Boelenslaan in de laatste competitieronde met ruime cijfers van Elko. De gasten uit Elim, de nummer twee van de ranglijst, namen via een 14-30 zege de beide punten mee naar Drenthe.

Door de overwinning van Harkema in Kollum bij Invicta (17-19) eindigden It Fean/Boelenslaan en Invicta gezamenlijk op de voorlaatste plaats van de derde klasse B met negen punten uit veertien wedstrijden. Door het nadelige onderlinge resultaat - de roodhemden speelden een keer gelijk tegen Invicta en verloren het thuisduel tegen Kollumers - daalt It Fean/Boelenslaan af naar de vierde klasse. Nummer zes Invicta moet nog een beslissingswedstrijd om lijfsbehoud spelen, terwijl Harkema zich rechtstreeks heeft gehandhaafd.

Tegen Elko schreef It Fean/Boelenslaan de openingsscore op haar naam middels een mooi afstandsschot van Jan van der Veen. Elko wist echter direct aan te sluiten en liep in korte tijd uit naar een 1-3 voorsprong. Na tien minuten spelen werd It Fean/Boelenslaan opnieuw getroffen door blessureleed. Jan Boomsma moest het veld verlaten met een schouderblessure, na een ongelukkige botsing met de tegenstander.

Al vrij snel werd duidelijk dat Elko deze zaterdag haar de scorende schoenen hadden aangetrokken. Elk schot was bijna raak. Voor de pauze wist de Expert-formatie nog drie maal te scoren, waardoor er werd gerust met een stand van 4-17. 

Na de pauze maakten Thamara de Boer en Simon Kempenaar hun debuut in het eerste team van It Fean/Boelenslaan. Zij vervingen Grietje de Bruin en Stanley van der Hoek. Het doel om punten te pakken in dit duel was bijna onmogelijk geworden en dus kon de thuisclub de rest van de wedstrijd vrijuit spelen. 

It Fean/Boelenslaan wist in de tweede helft vaker de korf te vinden. Toch was Elko duidelijk de beter spelende ploeg. In de laatste tien minuten mocht ook Femke Geertsma haar debuut nog maken. Ze verving de afscheidnemende Hilliena Zandstra.

In de slotfase wist de veertienjarige Simon Kempenaar via een afstandsschot zijn eerste officiële goal te maken. De wedstrijd eindigde bij een stand van 14-30.