Dirigentenwisseling bij Popkoor Akkoord; afscheid Sietske Smid

Surhuizum - Popkoor Akkoord heeft een nieuwe dirigent. Rinze IJtsma nam per 1 juni het stokje over van Sietske Smid.

In 2009 werd er in de regio een nieuw popkoor opgericht door en onder leiding van Sietske Smid. Er werd gevraagd naar mannen en vrouwen uit Noordoost-Friesland om zich op te geven. Dit resulteerde in augustus 2009 in de start van het Kerspelkoar. Later werd deze naam veranderd in popkoor Akkoord.

De eerste twee nummers die aangeleerd werden, waren ‘Always look at the bright side of life’ en ‘You are my sunshine’. Het eerste nummer zou Sietske Smid haar credo kunnen zijn, weten het bestuur en de koorleden. ,,Ze is altijd fleurig en dirigeert het inmiddels 55 leden tellende koor en drie man sterke combo met de nodige humor.”

In die bijna tien jaar heeft Sietske Smid het repertoire uitgebreid naar zo’n 62 popnummers en veertien kerstnummers. En dat alles vierstemmig. ,,Een hele prestatie voor deze dirigente die geen repetitieavond heeft gemist in al die jaren.”

In het voorjaar kwam het bericht dat Sietske Smid, hoe spijtig ook, Akkoord ging verlaten. Het bestuur kwam vervolgens in contact met Rinze IJtsma. Per 1 juni heeft hij het dirigentenstokje van Sietske Smid overgenomen.