Feest van herkenning bij reünie CNS Surhuisterveen

Surhuisterveen - Een feest van herkenning. Dat werd de reünie van leerlingen van het geboortejaar 1956/1957 van de christelijke lagere school in Surhuisterveen.

Het samenzijn vond plaats op zaterdag 26 mei. De laatste reünie had 22 jaar geleden plaatsgevonden. Het werd dus weer hoog tijd, zo vond een aantal oud-leerlingen.

In het begin van de middag, om twee uur, vond de ontmoeting van de 60/61-jarigen plaats in gebouw De Bining in Surhuisterveen. Wim Hiemstra heette een ieder van harte welkom. Er was ook een herdenkingshoekje ingericht van de leerlingen die zijn overleden. Hier stonden foto's en er werden ter nagedachtenis kaarsjes aangestoken. Dit werd als heel waardevol ervaren. 

Meester Bert Kappe en zijn vrouw Fredriek en juf Kok-Jonker waren aanwezig als oud-leraren. Oude foto's, schriften, poëziealbum en handwerkstukken uit de lagere schoolperiode werden bekeken. Ook veel herkenning en herinneringen werden hierbij opgehaald. 

Na de koffie werd er in drie groepen door het dorp gewandeld. Sommigen waren in geen jaren in Surhuisterveen geweest en vonden dit heel bijzonder. Ze troffen soms hele oude bekenden aan. Om drie uur was het verzamelen bij de oude school. De deur stond open zodat er ook nog even binnen gekeken kon worden. Voor de school werd de groepsfoto door Harm Feitsma gemaakt. 

In De Bining werd het feest voortgezet met een hapje en een drankje. Daarna volgde een lopend buffet met allemaal heerlijke gerechten gemaakt door de reünisten. Er werd bijgepraat, maar uitgepraat raakten we zeker niet, aldus de reüniegangers. De organisatie  - Wim Hiemstra, Gea de Boer en Mattie Folkerts - kreeg een bos bloemen aangeboden.

Een ieder had na afloop een zeer goed gevoel over het evenement. ,,We kunnen terugzien op een super geslaagde reünie.”