Drogeham trots op vernieuwd sportpark ’t Doltsje

Drogeham - Het vernieuwde sportpark ’t Doltsje in Drogeham is zaterdag op feestelijke wijze officieel geopend. 

Met het nieuw aangelegde parkeerterrein en de nieuwe fietsenstalling op ’t Doltsje is een lang gekoesterde wens uitgekomen. Het Drogehamster sportpark is nu weer bij de tijd. Het gebruik van de parkeerruimte wordt beter benut, de fietsen hebben hun eigen plek en blokkeren de ingang niet meer. 

Het bestuur van voetbalvereniging Drogeham vond het dan ook zeker de moeite waard om hier een officieel tintje aan te geven. Tijdens de familiedag op zaterdag 2 juni werden deze voorzieningen officieel geopend door wethouder Jouke Spoelstra van de gemeente Achtkarspelen en bijzonder clublid Meine de Haan. 

Spoelstra feliciteerde de vereniging met de nieuwe voorzieningen en constateerde dat hiermee vv Drogeham qua sportaccommodatie nu helemaal af is, mede met dank aan de vele vrijwilligers. Meine de Haan was kort voor de opening nog in het zonnetje gezet. Hij is benoemd tot lid van verdienste voor de vereniging door zijn jarenlange inzet als vrijwilliger. Voorzitter Wychard Meindersma heeft hem tijdens de benoeming een oorkonde overhandigd. 

Voorafgaande aan de officiële opening was de familiedag al feestelijk begonnen. Zo was ’s ochtends in Joure het team JO 13-1 van leiders Siebe Jakob Reitsma en Johan van Houten bekerkampioen van het Noorden geworden. Bij thuiskomst werden ze dan ook feestelijk onthaald. 

Voor de voetbalactiviteiten tijdens de familiedag was ook dit keer weer veel animo. Het springkussen was zeer geliefd bij de allerjongsten. Aan het eind van de familiedag werden aan de jeugd nog vele prijzen uitgereikt. Daarna ging de barbecue open en kon de dag gezellig met eten en drinken en muziek worden voortgezet.