Digitale patiëntendossier ‘Mijn Nij Smellinghe’ live

Drachten - Vanaf vandaag - vrijdag 8 juni - kunnen alle patiënten van het Drachtster ziekenhuis Nij Smellinghe inloggen op zijn eigen digitale patiëntendossier, genaamd ‘Mijn Nij Smellinghe’. 

Via www.mijnnijsmellinghe.nl kan een patiënt veilig toegang krijgen tot zijn persoonlijk patiëntendossier, aldus het ziekenhuis.
 
Via ‘Mijn Nij Smellinghe’ kan de patiënt veel zaken online doen, op een tijdstip dat het hem of haar uitkomt. ,,Het dossier is overzichtelijk en de patiënt kan zijn eigen behandeltraject online volgen en vragen stellen.” 

Met ‘Mijn Nij Smellinghe’ krijgen patiënten inzage in de vorige en geplande afspraken, uitslagen en medicatie. Ook kan de patiënt online afspraken maken, vragenlijsten invullen en persoonlijke voorlichting ontvangen. Via persoonlijke DigiD kan veilig worden ingelogd op www.mijnnijsmellinghe.nl.

Samenwerken met patiënt

,,De patiënt meer betrekken bij zijn behandeltraject, dat doen wij al in Nij Smellinghe. Maar vanaf nu kan dit ook digitaal”, zo zegt Bert Kleinlugtenbeld, voorzitter Raad van Bestuur van ziekenhuis Nij Smellinghe. ,,Met Mijn Nij Smellinghe krijgt de patiënt meer inzage in zijn dossier.”

Op termijn zal het Drachtster ziekenhuis de functies in het portaal gaan uitbreiden. De Cliëntenraad van Nij Smellinghe onderschrijft deze ontwikkeling en hoopt dat patiënten veelvuldig gebruik van het digitale dossier zullen maken.