Burgemeester schiet deelnemers twintigste Olde Wierdenloop weg

Opende - De twintigste editie van de Olde Wierdenloop nadert met rasse schreden. Het komende loopevenement - met start en finish in Opende - staat voor zaterdag 7 juli op het programma.

De komende editie zullen de deelnemers worden weggeschoten door niemand minder dan onze burgervader, zo laat de organisatie van de Olde Wierdenloop weten. Dat betekent dat burgemeester Ard van der Tuuk van de gemeente Grootegast het startpistool ter hand gaat nemen.

Het geven van het startschot is niet de enige inbreng van Van der Tuuk. Integendeel. De burgemeester komt zelf ook in actie op een van de vier afstanden. Van der Tuuk gaat de 6,3 kilometer lopen.

Daarnaast kent de Olde Wierdenloop een halve marathon (21,1 kilometer), een loop over 10,3 kilometer en een kidsrun met een lengte van één kilometer. Ook is er een wandeltocht van ongeveer tien kilometer (de Olde Wierdentocht).

De organisatie van de Olde Wierdenloop kan bij het jaarlijkse evenement altijd rekenen op de hulp van de gemeente Grootegast. Daar is ze uitermate content mee. ,,Als organisatie zijn we blij met de onmiskenbare steun door de jaren heen van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente.”

De online inschrijving voor de Olde Wierdenloop is al een tijdje geopend en loopt volgens de organisatie als een speer. Online inschrijven voor alle afstanden kan nog tot en met 23 juni.