Tiende editie Surventobrass met zeventien orkesten

Surhuisterveen - Surventobrass viert komende vrijdag (15 juni) en zaterdag (16 juni) het tienjarig jubileum. Het belooft in De Flambou in Surhuisterveen een fantastisch muziekfeest te worden met op vrijdagavond acht jeugdorkesten en zaterdagavond negen brassbands op het podium. 

Alle orkesten laten in een concert van circa dertig minuten het beste van zichzelf horen én zien. Om het tienjarig jubileum te vieren wordt het geheel afgesloten met een after party op de zaterdagavond, waar Johan Timersma zorgt voor livemuziek. 

Surventobrass is een muziekfestival waarop de deelnemende orkesten tegen elkaar uitkomen door een beknopt concert te geven. Deze concerten worden beoordeeld op de onderdelen muzikaliteit, programma-opbouw en entertainment. Een driehoofdige vakjury doet dit.

Doordat de beoordeling verder gaat dan alleen muzikaliteit, is het aan de deelnemers om alles uit de kast te halen en zichzelf optimaal te presenteren. Hierdoor zijn deze optredens erg aantrekkelijk voor een breed publiek.

In de afgelopen tien jaar is het evenement gegroeid in populariteit. Dat is terug te zien in het nog altijd groeiende aantal bezoekers. Van het festival worden opnames gemaakt door Omrop Fryslân en deze zijn live te volgen op het koperkanaal van de Omrop.

Het Survento Jeugdfestival begint op vrijdagavond om 18.15 uur en het Surventobrass festival op zaterdagavond om 17.30 uur. Maar ook tijdens het wisselen van de orkesten is de zaal toegankelijk voor publiek. De toegang tot beide festivals is gratis.