VO Surhuisterveen met rugtas vol verhalen terug van Alpe d’Huez

ALPE D’HUEZ /SURHUISTERVEEN - Het team van VO Surhuisterveen kijkt met een goed gevoel terug het beklimmen van de Alpe d’Huez. Dat deden Dewi Drost, Stefan ten Hoeve, Ralf Hauch en Johannes van der Meer in het kader van de KWF-kankerbestrijdingsactie Alpe d’HuZes.

We kunnen met de delegatie vanuit VO Surhuisterveen terugkijken op een bijzonder geslaagde week, aldus de ‘Feanster strijders’. ,,De persoonlijke sportieve doelen zijn gehaald. In totaal zijn Dewi en Stefan, samen met hun vaders Wietze en Martin en Ralf en Johannes 24 keer de 21 bochten van de Alpe door geweest. Een prestatie waar we trots op zijn!”

Naast de sportieve component was er binnen het team een enorme betrokkenheid op elkaar en op het hogere doel: niemand meer dood aan kanker. ,,De ervaringen in deze week hebben ons doen stil staan bij zaken die er echt toe doen: gezondheid, liefhebben en er voor elkaar zijn.” 

Het team van VO Surhuisterveen wil iedereen hartelijk bedanken die hen in de afgelopen maanden en in het bijzonder op de dag zelf hebben gesteund en aangemoedigd. ,,Dit is erg waardevol geweest en heeft gezorgd voor soms net dat beetje extra moraal als het moeilijk werd! Ook zijn we in gedachten deze week bij naasten geweest die op dit moment strijden tegen kanker of er niet meer zijn.”

De verwachting is dat er voor KWF Kankerbestrijding uiteindelijk een bedrag van meer dan 110.000 euro wordt opgehaald door het team Singelland. ,,Dat is ongelooflijk. Een prestatie van formaat waarin zowel leerlingen, ouders, familie, vrienden en bekenden een grote rol in hebben gespeeld.”

We sluiten een heftige en intensieve periode af, aldus Dewi Drost, Stefan ten Hoeve, Ralf Hauch en Johannes van der Meer. Ze gingen weer naar huis met een rugtas vol herinneringen en verhalen. ,,Deze zijn voor altijd.”