Inschrijving geopend voor tweede zeepkistenrace Augustinusga

Augustinusga - Op 22 september staat in Augustinusga de twee editie van de zeepkistenrace op het programma. De inschrijving voor het spektakel is inmiddels geopend.

De eerste zeepkistenrace in Augustinusga werd in juni 2016 gehouden en werd een groot succes. Dit keer verwijst het evenement naar de tijd van Willem Bartel van der Kooi.

De voorbereidingen voor de komende zeepkistenrace zijn inmiddels in volle gang. De organisatie hoopt ook dit jaar weer op vele deelnemers. In het kader van Kultureel Haaddoarp Stynsgea zijn alle jeugdhonken van Achtkarspelen uitgenodigd om mee te doen. De winnaar met de snelste tijd gaat met de Willem Bartel van der Kooi Wisseltroffee naar huis. Ook zal er een publieksprijs worden uitgereikt.  

Aanmelden voor de zeepkistenrace in Augustinusga kan tot 1 september. De inschrijfkosten zijn 7,50 euro. De zeepkistenrace zal om 13.30 uur starten bij het jeugdhonk in Augustinusga. Deelname aan de race is alleen mogelijk via het inschrijfformulier en beperkt zich tot een maximum van dertig deelnemers. ,,Geef je snel op want vol = vol”, aldus de organisatie van het evenement.

Het is natuurlijk fantastisch om mee te doen, zo stelt de organisatie. ,,Maar het is ook heel leuk om langs het parcours te kijken naar de mooie constructies en om deelnemers aan te moedigen.”  Inschrijfformulieren en het reglement voor de zeepkistenrace zijn te vinden op https://www.facebook.com/jeugdhonkstynsgea/ of  https://www.facebook.com/sjakikinderwerk/