Gloria Deï komt tijdens NBK 2018 uit in de eerste divisie

Gerkesklooster-Stroobos - Brassband Gloria Deï uit Gerkesklooster-Stroobos heeft besloten om zich voor de Nederlandse Brassband Kampioenschappen (NBK) 2018 op 27 oktober in te schrijven voor de eerste divisie.

De band uit het tweelingdorp maakt al jaren deel uit van de top van de tweede divisie. De formatie behaalde in 2017 de WMC-titel. In mei was Gloria Deï nog zeer succesvol in Beieren. Daar behaalden de muzikanten uit Gerkesklooster-Stroobos het hoogste aantal punten op de Duitse Brass Band Kampioenschappen.

Met het verplichte werk ‘High Peak’ van Eric Ball zet Gloria Deï nu de stap om te promoveren. ,,We nemen deze stap om de ontwikkeling van de band te continueren en omdat we in het werk ‘High Peak’ een enorm uitdaging zien”, aldus dirigent Jaap Musschenga van Gloria Deï.

Dirigent, leden en bestuur hebben dit besluit in goed overleg genomen en kunnen niet wachten om met de voorbereiding te beginnen. Maar eerst wacht er nog een optreden op Grutsk! op 30 juni in Leeuwarden. Ook staat er op korte termijn een groots concert op het water in Gerkesklooster op de rol met feestband Exposure op 20 juli:  ‘Musicnight@deLauwers’.