TSO houdt 35ste Open Feanster Senioren Tennistoernooi

Surhuisterveen - Het is dit jaar voor de 35ste keer dat tennisvereniging TSO het Open Feanster Senioren Tennistoernooi organiseert. Het toernooi wordt gehouden van 23 juli tot en met 28 juli.

Er wordt ook in het weekend voorafgaand aan het toernooi gespeeld (op 21 en 22 juli). In voorgaande jaren is het TSO-toernooi uitgegroeid tot een vaste waarde in het tenniscircuit voor de sportieve en prestatiegerichte tennisspelers uit de wijde regio.

Het evenement staat voor de 35ste keer op de rol en dat dat betekent dat de deelnemers en bezoekers dit jaar iets extra’s van ons mogen verwachten, zo vertelt medeorganisator Wies van der Veen. Zo zal er een demonstratiewedstrijd gespeeld worden op de vrijdagavond 27 juni met bekende Feanster tenniscracks zoals Lennard de Groot, Niels de Haan, Gerard Zwart en Gauke Jan IJtsma. 

Op de finaledag (zaterdag 28 juni) is er een speciale activiteit gepland voor de jeugd tot veertien jaar waarbij natuurlijk ook wat prijsjes te winnen zijn. Speciale aandacht zal er ook gegeven worden aan Padel, de nieuwe racketsport in opkomst. Er wordt een beachpadel toernooitje gehouden waarvoor iedereen vanaf zestien jaar zich op de zaterdagochtend tot 12.00 uur voor kan opgeven. Uit ervaringen is reeds gebleken dat dit een echte kraker is.

Maar natuurlijk draait het toernooi om tennis en de strijd in de verschillende (leeftijds)categorieën. Voor het eerst heeft de toernooicommissie besloten om over te stappen naar de nieuwe toernooimethode, ook wel rating-toernooi genoemd. Dit betekent dat de spelers/speelsters zich kunnen inschrijven in de categorie HE of DE zonder sterkte-aanduiding. Wel is er nog een gradatie in leeftijdscategorieën mogelijk. 

Er kan slechts eenmaal in het enkel- en/of dubbelspel worden ingeschreven per leeftijdscategorie. Meer inschrijven is alleen mogelijk indien er meerdere leeftijdscategorieën worden aangeboden.

De organisatie heeft de mogelijkheid de schema’s/poules - indien de actuele rating deze mogelijkheid biedt - wat betreft het aantal spelers gelijkmatiger te verdelen.

Wie mee wil doen aan ‘het gezellige en sportieve toernooi’ van TSO in Surhuisterveen kan zich inschrijven via www.toernooi.nl. Inschrijven kan nog tot en met 7 juli.