Pluimveeslachterij Storteboom krijgt vergunning om uit te breiden

Kornhorn - Pluimveeslachterij Storteboom in Kornhorn kan uitbreiden. De hiervoor benodigde vergunning is verleend aan het bedrijf. 

Op 19 mei 2017 vroeg pluimveeslachterij Storteboom een vergunning aan om uit te breiden. Deze vergunning is nu verleend en dit betekent een verhoging van de slachtcapaciteit met 195.000 dieren per dag. 

De verhoging van de productiecapaciteit kan binnen het bestaande pand plaatsvinden. Voor hoeveel extra banen dit gaat zorgen, is op dit moment nog niet bekend. 

Minder overlast 

Er is, aldus de gemeente Grootegast, goed geluisterd naar wensen omtrent geur en geluid. Storteboom komt met twee belangrijke maatregelen om de geuroverlast te beperken. 

Ten eerste wordt er een nieuw biofilter geplaatst in een gesloten gebouw, waarbij de gereinigde lucht via een vijftien meter hoge schoorsteen wordt afgevoerd. De tweede maatregel die het bedrijf neemt, is het inpandig overladen van slachtafval. Hiervoor worden nieuwe bedrijfsruimtes in gebruik genomen. De geuroverlast neemt hierdoor af. 

Op het gebied van geluid verandert er volgens de gemeente weinig in vergelijking met de huidige situatie. ,,De geluidswaarden blijven binnen de in 2003 vastgestelde grens.”