Nieuw appartementencomplex ‘aanwinst voor Harkema’

Harkema is een appartementencomplex rijker. Het gebouw aan de Nijebuorren wordt omschreven als een ‘absolute aanwinst’ voor het dorp. 

De bewoners van het gebouw met in totaal tien zogeheten zorggeschikte appartementen kregen zaterdagmiddag de sleutel van nieuwe onderkomen uitgereikt. Het complex is een initiatief van Hendrik Atze Storm. Samen met zijn vader Ate en zus Petra Anna heeft hij het plan ontwikkeld.

Voor de huurwoningen, die op het terrein van de voormalige apotheek verrezen, was enorme belangstelling. Er meldden zich in totaal 35 kandidaten voor de appartementen. Het complex telt twee bouwlagen en een liftvoorziening. De appartementen hebben allemaal een woonoppervlak van ruim negentig vierkante meter.

Bouwbedrijf Bijker uit Burgum nam de realisatie van de appartementen voor zijn rekening. Het complex heeft een kap, waardoor het in stedenbouwkundig opzicht goed aansluit bij de omringende bebouwing van de Nijebuorren en de Nijkamp. Kleurschakeringen in de gevels geven het gebouw een levendige uitstraling.

De bouw duurde circa een jaar. De bewoners konden zaterdag niet wachten om hun appartement te betreden. Zij kregen de sleutels overhandigd van Ruben en Mirthe Storm, zoon en dochter van initiatiefnemer Hendrik Atze Storm.