‘Kleren maken de man’ op cbs Remmelt Booy Doezum

Doezum - Op christelijke basisschool Remmelt Booy in Doezum is vrijdag het project Kleding en Sport afgesloten.

Van 28 juni tot en met 6 juli stonden alle lessen op de school in het teken van Kleding en Sport. De aftrap van het project werd gegeven door de leerkrachten die in verschillende kledingstukken met het lied ‘De kledingkast’ uit een kledingkast kwamen.

Elke groep van Remmelt Booy gaf op een eigen manier vorm aan de projectweek. Zo werd er gewerkt aan kleding in andere landen, over ‘toneelkleding’, over Flower Power in afval en hip-hop voor nop. Er vonden verschillende klassen doorbrekende activiteiten plaats zoals een ‘kleding- en sportcircuit’ en een tentoonstelling in de school waarbij de leerlingen elkaar, maar ook hun ouders, rondleidden. Een aantal groepen ging op excursie naar Kledingverhuur Eringa in Opende of naar het Klompenmuseum in Noardburgum. 

Bij de afsluiting verschenen alle groepen in de meest fantastische creaties op de catwalk. Iedereen liet zien waar de afgelopen weken zo hard aan was gewerkt. Dressmen en mannequins showden indianenkleding, Afrikaanse meisjeskleding, toneelkleding voor een voorstelling, ‘afvalkleding’ en ‘recyclebare kleding’. Het was een prachtige show waarbij veel ouders en belangstellenden kwamen kijken.