Optreden brassband Gloria Deï met feestband Exposure aan het water

Gerkesklooster/Stroobos - Tijdens de feestweek in het tweelingdorp Gerkesklooster-Stroobos houdt Stichting Dorpsactiviteiten (SDA) het evenement Musicnight@De Lauwers. Het betreft een muziekavond voor jong en oud aan het water van De Lauwers.

Het was een jarenlang gekoesterde wens van Brassband Gloria Deï om voor het dorp een muzikale feestavond te organiseren op of aan het water. In de feestweekcommissie SDA werd een uitstekende partner gevonden om dit te realiseren. 

Na een aantal maanden brainstormen en organiseren is het nu zo ver dat op vrijdagavond 20 juli het evenement plaatsvindt. Aan het riviertje De Lauwers is dan een groot podium gebouwd waarop de brassband samen met de bekende Friese feestband Exposure zal optreden. Er hebben al de nodige gezamenlijke repetities plaatsgevonden en het resultaat mag er zijn.

Van evergreens tot pop-klassiekers en feestnummers; alles komt in het repertoire voor van de band met daarin veel inwoners van het tweelingdorp zelf. Exposure zal uiteindelijk de avond in de nachtelijke uurtjes afsluiten. Het evenement wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente Achtkarspelen, verschillende landelijke fondsen en plaatselijke sponsoren.

Wie alvast wat sfeer wil proeven kan een kijkje nemen op de facebookpagina van SDA of de  websites www.gloriadei.nl en www.exposurelive.nl.
Het terrein van het feest is aan de Oosterboeren 8 in Gerkesklooster en is geopend vanaf 21.00 uur.