N31 (Wâldwei) tijdelijk afgesloten voor Elfwegentochtparade

Regio - De N31 (Wâldwei) van afslag Nijega tot aan de afslag Overijsselselaan is op zaterdag 14 juli in beide richtingen van 5.00 uur tot 18.00 uur gesloten voor al het wegverkeer in verband met de Elfwegentochtparade.

Er zijn diverse omleidingsroutes ingesteld die met borden staan aangegeven.

Omleidingsroutes

  • Verkeer komende vanaf Drachten richting Leeuwarden kan gebruik maken van de Centrale As (N356) afslag Nijega en dan bij afslag Hurdegaryp eraf naar de N355 (Rijksstraatweg) richting Leeuwarden (volg de borden met nr. 2 erop).
  • Verkeer vanuit Leeuwarden richting Drachten kan gebruik maken van de N355 (Rijksstraatweg) en dan bij Hurdegaryp via de Centrale As (N356) richting Drachten.
  • Verkeer vanuit Harlingen, Marssum kan gebruik maken van de Haak naar Heerenveen en dan via knooppunt Heerenveen (A7) naar Drachten.

Rijkswaterstaat rijdt mee
Rijkswaterstaat rijdt met een aantal elektrische en waterstof auto’s mee met de parade van de Elfwegentocht om de ontwikkeling van schone brandstoffen te stimuleren. Rijkswaterstaat richt zich actief op de tank- en laadinfrastructuur voor waterstof en elektriciteit langs de rijkswegen. Ook het wagenpark van Rijkswaterstaat kent inmiddels meer dan 100 elektrische auto’s.

Elfwegentochtparade
Op 14 juli wordt in Friesland een poging gedaan het wereldrecord Elektrische Voertuigen in het Guiness Book of Records te verbreken. Een optocht van duizenden fietsers, steppers, auto’s, zonneboten, elektrische bussen en vrachtwagens en ga zo maar door, trekt deze dag van Nijega (14 km z.o. van Leeuwarden) naar Leeuwarden Centrum. Kijk voor meer informatie over de Elfwegentochtparade op www.elfwegentocht.nl