Benedict Koopmans Sport & Fokkerij succesvol op KWPN-merriekeuring

Harich - Benedict Koopmans uit Eastermar liet op dinsdag 10 juli van zich horen op de Centrale Keuring in Friesland van het KWPN (koninklijk warmbloed paarden stamboek).

In Harich, waar de Centrale Keuring plaats vond, was er door de jury veel bewondering voor de goed bewegende merrie Kiniki v. Chagall van Koopmans. ,,Deze prachtige merrie is door mij zelf gefokt uit de elite merrie Tiniki v. Metall. Uit Tiniki heb ik eveneens de tweede bezichtigingshengst Inocencio v. Charmeur gefokt. Met Kiniki wil graag mijn eigen stam opzetten, een goed begin is gemaakt.” De merrie Kiniki kreeg in Harich het voorlopig keur predicaat toegekend, nadat zij eerder met royale cijfers en positieve woorden van de jury ster werd verklaard op de stamboek keuring in Boyl.

Benedict Koopmans is inmiddels geen onbekende in de paardenwereld. Naast het coachen van getalenteerde ruiters en amazones en het fokken van dressuurpaarden, wordt hij regelmatig gevraagd door gerenommeerde stallen om paarden te trainen voor wedstrijden en keuringen. Ook in het buitenland is er belangstelling voor de wijze waarop Benedict Koopmans te werk gaat. ,,Twee weken geleden ben ik nog in Zweden geweest om daar paarden te trainen en om enkele amazones op rijtechnisch vlak te coachen. Het geeft mij ontzettend veel voldoening om getalenteerde ruiters en amazones verder te helpen en te zien groeien.”