Wietze Tjoelker uit Kornhorn kampioen visclub Dobbertje Duik

Gaarkeuken/Kornhorn - De leden van hengelsportvereniging Dobbertje Duik uit Kornhorn hebben woensdagavond 11 juli hun laatste wedstrijd van de competitie gevist. De vangsten waren goed te noemen. 

In het Van Starkenborghkanaal bij Gaarkeuken was het Wiebe Pitstra uit Opende die met de winst aan de haal ging. Pitstra viste ruim tien kilo bij elkaar. Op de tweede plaats eindigde Machiel Helmus uit Surhuisterveen met 9400 gram. Jan Zwama uit Noordwijk werd derde met 8850 gram.

Algemeen kampioen na zes wedstrijden is Wietze Tjoelker uit Kornhorn geworden. Hij ving in totaal 29.175 gram en zestig vissen. ,,Ik ben erg blij met deze eerste prijs”, aldus Tjoelker na afloop van de wedstrijd. ,,Het beloofde de laatste avond nog een spannende strijd te worden. Gelukkig trok ik aan het langste eind.”

De beker voor de aantal-kampioen gaat naar Tiemen Helbig uit Grootegast met 102 stuks. Gewichtskampioen werd Jan Homan uit Kornhorn met bijna 26 kilo. 

De organisatie van de Kornhorner visclub kijkt terug op een mooi seizoen. ,,Er is een aantal nieuwe vissers bijgekomen, waaronder ook een aantal jeugdige vissers”, aldus een contente Miente Stienstra van Dobbertje Duik.