Openluchtspel De Oerbliuwers op Themapark Harkema

Harkema - Themapark De Spitkeet in Harkema is in september het decor van het openluchtspel De Oerbliuwers. Er staan in totaal zes voorstellingen op het programma: op 12, 14, 15, 19, 21 en 22 september.

De Oerbliuwers is geschreven door beeldend kunstenaar en zanger Gerrit Breteler. Het stuk van de Stifting Iepenloftspul De Harkema heeft dit keer een economisch tintje.

In een column schreef Heleen Mees dat de provincies Groningen, Drenthe en Friesland zonder overheidssteun langzaam maar zeker wegkwijnen. In plaats van pappen en nathouden, zoals nu gebeurt, kan volgens Mees van de nood beter een deugd worden gemaakt. De overheid zou de inwoners in het Noorden moeten verleiden om naar een van de grote steden te verhuizen, Urbanisatie, net als in China.

Breteler heeft nu een iepenloftspul geschreven, waarin dat echt is gebeurd. Er is een Nij Harkema gesticht in het Lauwersmeergebied. De vraag die nu speelt is: bliuwe de oerbliuwers oer? ,,At jo komme, witte jo it”, zo nodigt de organiserende stichting een ieder uit om het openluchtspel te bezoeken.