Kloostermuseum/dorpsarchief Gerkesklooster weer open

Gerkesklooster - Het kloostermuseum/dorpsarchief in de Hervormde Kerk aan de Poorthoek 1A te Gerkesklooster is zaterdag 21 juli weer geopend van 14.00 tot 17.00 uur. 

De stichting Historische Kring Gerkesklooster Stroobos wil zich dit jaar vooral richten op het fotomateriaal van het dorp. Daarnaast wil de stichting de rest van dit jaar extra aandacht schenken aan de geschiedenis van de zuivelindustrie.

De oproep aan oud-medewerkers van de zuivelfabriek heeft inmiddels al diverse voorwerpen uit de begin periode opgeleverd. Zo kregen we onder andere een oude foto van een bijeenkomst van een aantal veehouders met hun vrouw, laat de Historische Kring Gerkesklooster Stroobos weten. ,,Van deze situatie zijn nog een aantal groepsfoto's gemaakt. Wie kan ons aan deze foto’s helpen?”, zo luidt de oproep van de stichting.

Tevens doet de Historische Kring Gerkesklooster Stroobos een beroep op oud-medewerkers van de fabriek om oude foto’s te laten scannen om een nog completer beeld van het kaasmaken te krijgen. Daarnaast doet ze een beroep op melkrijders uit de naaste omgeving om hun foto’s mee te nemen.