Bijna tweehonderd deelnemers op Feanster Senioren Tennistoernooi

Surhuisterveen - Het Open Feanster Senioren Tennistoernooi gaat komende zaterdag - 21 juli - van start. 

In voorgaande jaren is het TSO-toernooi uitgegroeid tot een vaste waarde in het tenniscircuit voor de sportieve en prestatiegerichte tennisspelers uit de wijde regio.

Het evenement staat voor de 35ste keer op de rol en dat dat betekent dat de deelnemers en bezoekers dit jaar iets extra’s van ons mogen verwachten, zo vertelt medeorganisator Wies van der Veen.

Het toernooi wordt gehouden van vanaf zaterdag 21 juli tot en met de finaledag op zaterdag 28 juli. Dit jaar wordt voor de eerste keer gespeeld volgens de nieuwe toernooimethode, ook wel ratingtoernooi genoemd. Op vrijdagavond 27 juli staat een demonstratie dubbelwedstrijd op het programma met bekende Feanster tenniscracks zoals Lennard de Groot, Niels de Haan, Gerard Zwart en Gauke Jan IJtsma. 

Op de finaledag (zaterdag 28 juli) is er ’s ochtends een speciale activiteit gepland voor de jeugd tot veertien jaar waarbij natuurlijk ook wat prijsjes te winnen zijn. Speciale aandacht zal er ook gegeven worden aan Padel, de nieuwe racketsport in opkomst. Er wordt een mini-padel-toernooitje gehouden waarvoor iedereen vanaf zestien jaar zich op de zaterdagochtend tot 12.00 uur kan opgeven. Uit ervaringen is reeds gebleken dat dit een echte kraker is.

Met 187 deelnemers en 32 onderdelen, verdeeld in de leeftijdscategorieën 17+ en 35+, is het toernooi weer volledig bezet. De toernooiorganisatie is helemaal klaar voor dit sportieve evenement en hoopt naast goede weersomstandigheden natuurlijk ook op veel publiek en sportieve en attractieve tenniswedstrijden.

Het publiek kan het allemaal gratis bijwonen. ,,Dus kom gewoon een avondje langs en vooral in de weekenden natuurlijk. Want dan is het altijd gezellig en druk op het Feanster tennispark”, aldus de organisatie van het toernooi dat wordt gespeeld op het tenniscomplex van TSO aan het Blauknopke in Surhuisterveen.