De Kruiskerk in Buitenpost geeft ruimte aan kunst

Buitenpost - Onder het motto ‘Kunst in de kerk’ verandert de Kruiskerk aan de Voorstraat in Buitenpost van 27 juli tot en met 1 augustus 2018 in een expositieruimte voor diverse kunstuitingen. 

Op een twintigtal grote panelen alsook op de ruime witte muren van de kerk worden schilderijen in diverse technieken, foto’s en wandkleden waaronder quilten geëxposeerd. Op sokkels los van de muur wordt driedimensionaal werk van keramiek, porselein, glas en steen tentoongesteld. 

Alle kunstwerken zijn hier nog niet eerder geëxposeerd. Het kan zo maar gebeuren dat een kunstenaar aanwezig is om bezoekers van de expositie te laten zien hoe zijn of haar product tot stand is gekomen. 

De expositie wordt op vrijdag 27 juli om 19.00 uur geopend en is te bezichtigen tot 21.00 uur. Voor zover mogelijk zullen alle kunstenaars aanwezig zijn. Zij kunnen dan tijdens de rondleiding kort iets vertellen over hun creaties.

Bezichtiging is verder mogelijk op zaterdag tot en met dinsdag van 13.30-17.30 uur, behalve op zondag. Dan is expositie geopend van 10.30-12.30 uur. Op woensdag 1 augustus, de dag van de jaarmarkt, is expositie de gehele dag te bezichtigen van 10.00-17.00 uur.

Ook nu is er weer een verloting van enkele kunstwerken. Bezoekers kunnen op hun lot een keuze maken uit één van de vier kunstwerken. De trekking is op 5 augustus om 17.00 uur. De toegang tot de expositie is geheel gratis.

Na de bezichtiging is er gelegenheid in de hal van gebouw De Schakel even te gaan zitten en te genieten van een kopje koffie of thee met eventueel gebak. De leden van de commissie ‘Kunst in de kerk’ hoopt een heleboel mensen te mogen ontmoeten bij deze bijzondere expositie.