Onvergetelijke feestweek Gerkesklooster-Stroobos

Gerkesklooster-Stroobos - De feestweek is weer voorbij, en wat voor één. De organisatie blikt terug op een prachtige week met veel blije gezichten.

Op maandag en dinsdag werd in het dorp al zichtbaar dat het feestweek was. Complete buurten waren met elkaar aan de slag geweest om de versiering klaar te maken. Feestpalen werden in de grond gezet, de laatste versieringen werden opgehangen en vele vlaggetjes hingen uit de ramen van huizen.

Op woensdag werd er gestart met alweer de vijfde ladiesnight: een tent vol kraampjes met allerlei koopwaar. Op donderdagmiddag was er een gezellige middag voor de 55+. Dit was een goedbezochte middag, waarbij een muzikaal duo zorgde voor entertainment. Uiteraard mochten een hapje en een drankje niet ontbreken.

Sinds enige jaren beschikt SDA Gerkesklooster-Stroobos – het bestuur dorpsactiviteiten – over een eigen evenemententerrein. Dat terrein is de afgelopen jaren flink aangepakt: grondwerk, stroom, water en een hekwerk om het terrein hebben ervoor gezorgd dat de inwoners nu over een prachtig evenemententerrein beschikt. Het naambord van het terrein werd tijdens een receptie feestelijk onthuld. Het terrein gaat heten: ‘Evenemententerrein Welgelegen’. Wethouder Max de Haan sprak lovende woorden namens de gemeente en Christiaan van der Molen feliciteerde het bestuur namens de dorpsraad.

Aansluitend aan de receptie, volgde een pubquiz. De tent stroomde vol met maar liefst 23 teams, zoveel waren er nog niet eerder geweest.

Op vrijdagmiddag vond een gezellige spelletjesmiddag plaats. Verschillende verenigingen uit het dorp hebben hun steentje bijgedragen. Het was deze middag ontzettend warm en de gratis ranja vond dat ook gretig aftrek bij alle dorstige kinderen.

’s Avonds was het rustig op het evenemententerrein. Het feest verplaatste zich namelijk naar De Lauwers, waar brassband Gloria Deї samen met de feestband Exposure een geweldige avond aan het water verzorgde.

Op zaterdagmiddag was er een spelletjesmiddag georganiseerd. Veel deelnemers werden nat, maar dat was met de hitte geen enkel probleem. Voor de kleintjes was er een draaimolen, autootjes en blokken. Ook zij vermaakten zich zeer goed.

De band Kroepin verzorgde de laatste feestavond. Zonder noemenswaardige problemen werd ook dit een zeer gezellige avond.

Op zondagochtend zat de tent alweer vol met vele kerkgangers. Deze keer eens niet in een traditionele opstelling. Dominee Wesseling stond ’s middags namelijk op een verhoging en alle kerkgangers zaten rondom haar. Brassband Gloria Deї en Pro Junior verleenden hun muzikale medewerking. Al met al een feestelijke afsluiting van de feestweek.

SDA Gerkesklooster-Stroobos bedankt de vele vrijwilligers, sponsoren, donateurs en iedereen die ervoor heeft gezorgd dat dit weer een geweldige feestweek was, waar nog lang over nagepraat gaat worden.