CMV Oranje Grootegast vindt ‘veelzijdige nieuwe dirigent’

Grootegast - Christelijke muziekvereniging Oranje uit Grootegast heeft een nieuwe muzikaal leider: Pieter Bosma uit Ezinge.

Na het vertrek van Anne van den Berg stelde CMV Oranje Grootegast een vacature open voor een nieuwe dirigent. Nadat de sollicitatietermijn verstreken was, voerde de sollicitatiecommissie met een aantal sollicitanten een gesprek. Daarna bleven uiteindelijk drie goede kandidaten over voor een proefdirectie. 

De leden van Oranje zochten naar de persoon die op dit moment het best aansluit bij de vereniging, in het bijzonder de jeugd. Daarnaast werd ook gekeken of de 4 P’s die in de profielschets stonden - Passie, Plezier, Positiviteit en Presteren - ook bij de kandidaat terug te vinden waren. 

Alles bij elkaar opgeteld menen de leden van Oranje de juiste persoon voor het orkest gevonden te hebben in de 37-jarige Pieter Bosma uit Ezinge. Bosma studeerde psychologie aan de RUG en daarna HaFaBra-directie bij Alex Schillings aan het ArtEz Conservatorium in Zwolle. 

Naast CMV Oranje is Pieter Bosma tevens dirigent van het Groninger Studentenorkest Mira, Kamerkoor ‘Tutti Cantano’ uit Zuidwolde en fanfareorkest ‘Burdine’ uit Sint Annaparochie. ,,Kortom, een veelzijdige dirigent waar het orkest de komende jaren ongetwijfeld mooie muzikale avonturen mee gaat beleven”, aldus Oranje Grootegast.