Ontwerper en maker gezocht voor ambtsketen Westerkwartier

Grootegast - De fusiegemeenten Grootegast, Marum, Zuidhorn en Leek zijn op zoek naar een regionale edel-/goud-/zilversmid die de nieuwe ambtsketen voor de nieuwe gemeente Westerkwartier wil ontwerpen en uiteraard vervaardigen.

Wie belangstelling voor deze opdracht heeft, kan voor 1 september 2018 aanmelden via huisstijl@westerkwartier.nl. ,,Vermeld in uw aanmelding relevante ervaringen en eventueel impressie van uw werk”, zo is het verzoek van de gemeenten.

Van alle ingekomen reacties worden maximaal drie smeden geselecteerd. Zij krijgen een uitnodiging voor een gesprek waarin een toelichting wordt gegeven over de procedure/planning en het DNA van de gemeente Westerkwartier. Na dit gesprek worden de smeden verzocht een eerste schetsontwerp en offerte te maken en deze te presenteren aan een selectiecommissie. 

Voorwaarden voor het ontwerp van de ambtsketen:
• Het materiaal voor de ambtsketen is eerste gehalte zilver;
• Geen gebruik van edelstenen of smaragden;
• De ambtsketen kan kleiner/groter gemaakt worden met een extra ketting of op een gangbare hoogte gemaakt worden;
• De ambtsketen krijgt een penning met aan de ene zijde het nieuwe gemeentewapen en aan de andere zijde het Rijkswapen. Deze penning onderaan wordt door de edel-/goud-/zilversmid gemaakt.