Orgelconcert Martin Mans in De Flambou Surhuisterveen

Surhuisterveen - De bekende organist Martin Mans geeft op dinsdag 14 augustus een concert in De Flambou in Surhuisterveen. ‘Martin Mans speelt jouw verzoek!’ is het thema van het concert.

De bezoekers van het concert in Surhuisterveen worden bij de inhoud betrokken en kunnen een verzoek indienen waaruit Martin Mans een keuze maakt. Eén onderdeel van het programma is aan de verzoeken gewijd. 

Verder speelt Mans een improvisatie over het thema ‘Trouw’ en heeft hij een meditatief moment. Er staan overigens ook klassieke werken op het programma zoals ‘Air’ van Bach en de ‘Toccata’ van de Suite Gotique van Léon Boëllmann waarbij Mans het orgel zo gedetailleerd mogelijk zal laten horen.

Onlangs vierde Martien Mans zijn veertigjarig jubileum als kerkorganist en heeft daarvoor een cd uitgebracht. Deze nam hij op in Parijs: ‘Concert d’Orgue à Paris’. Deze cd staat centraal tijdens de orgelconcerten in de zomer. 

Martin Mans is een gepassioneerd musicus die van ieder concert een hoogtepunt weet te maken. Hij heeft zijn muziek bovendien in vele uithoeken van de wereld gebracht. Het orgel is van oudsher een geliefd instrument dat in deze tijd weer volop in de aandacht staat. De mogelijkheden zijn legio. ‘Je hebt een heel orkest tot je beschikking’ zijn woorden die de organist vaak gebruikt. 

De aanvang van het concert van Martin Mans in De Flambou aan de Jan Binneslaan 49 in Surhuisterveen op dinsdag 14 augustus is 20.00 uur. Reserveren kan via de website www.martinmans.nl of telefonisch via nummer 06-25391903. Ook is er kaartverkoop in De Flambou.

Lezerskorting

Lezers van De Feanster krijgen op vertoon van het artikel in de krant van komende woensdag (1 augustus) aan de kassa een korting van € 2,50 en betalen € 7,50 in plaats van € 10, Online geldt de actiecode: Feanster148.