Sterk Westerkwartier mikt op vijf zetels in gemeenteraad

Opende - De nieuwe politieke partij Sterk Westerkwartier hoopt op minstens vijf zetels bij de verkiezingen in november. ,,We willen ook de mensen bereiken die niets met de politiek hebben of het vertrouwen in de politiek zijn verloren”, aldus partijvoorzitter Gert van Werven.

Met een bezoek aan de notaris - vrijdagmiddag - is de oprichting van Sterk Westerkwartier officieel een feit geworden. De contouren van de lokale partij beginnen langzaamaan zichtbaar te worden.

Begin oktober maakt Sterk Westerkwartier de definitieve kandidatenlijst bekend. Het bestuur - Gert van Werven (Opende), Ria Renkema (Marum) en Jan Aalders (Marum) - gaat na ondertekening van de statuten bij notaris Piter de Boer aan de slag met het huishoudelijk reglement. Het bestuur is trots op de statuten van de vereniging Sterk Westerkwartier waarbij een intern referendum mogelijk wordt gemaakt.

Sterk Westerkwartier zet ook in op snel internet. ,,Het verschil wordt gemaakt met Opendenaar René de Vink (Stichting Breedband Westerkwartier).” Ondernemen in de eigen regio (dorpskernen) en huisvesting van kwetsbare burgers zijn eveneens speerpunten. De zogeheten buurtkamer(winkels) zoals in Aduard, Visvliet en Zuidhorn ziet de partij ook graag in de rest van het Westerkwartier verschijnen.

,,Ik wil proberen mijn idealen te verwezenlijken voor de mensen in het Westerkwartier”, zo stelt Marjan Aalders. ,,Ik zet me in voor minderbedeelden en blijf dat ook doen. Maar er gaan meer deuren open als je in de gemeenteraad zit dan aan de keukentafel.”