Italiaanse toptenor bij Opera Gala in De Flambou Surhuisterveen

Surhuisterveen - Op zaterdag 17 november vindt in Surhuisterveen een groots Opera Gala plaats als feestelijke  afsluiting van Leeuwarden / Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 in de gemeente Achtkarspelen. 

De Flambou in Surhuisterveen wordt voor deze gelegenheid ‘Het operatheater van het Noorden’. De organisatie van het gala is verheugd dat zij tenor Leonardo Gramegna uit Italië en sopraan Jeannette van Schaik uit Nederland hebben kunnen contracteren.

Beiden hebben een grote staat van dienst bij de gerenommeerde operagezelschappen in heel Europa. ,,In Surhuisterveen gaat iets bijzonders plaatsvinden wat normaal alleen mogelijk is bij de grote theaters”, aldus artistiek leider Arnaud Oosterbaan van de Stichting Nootstroom Surhuisterveen.

Naast beide solisten zijn uitvoerenden in De Flambou een groot professioneel symfonieorkest en een operakoor bestaande uit meer dan 110 Friese zangers. Op het programma staan meeslepende aria’s, liefdesduetten, ouvertures en koren uit het Italiaanse operarepertoire. Natuurlijk mogen de bekende aria’s ‘O Mio Babbino Caro’ en ‘Nessun Dorma’ niet ontbreken. 

De kaartverkoop voor het gala in Surhuisterveen is inmiddels gestart. Meer informatie op www.nootstroom.com.