Boerderijdienst op Koartwâld met geboortedankzegging

Surhuisterveen - De doopsgezinden in Friesland kennen het fenomeen van de hagenpreek al eeuwenlang. Daar wordt nu op zondag 5 augustus de boerderijdienst aan toegevoegd en dit keer ook nog een heel bijzondere.

In de dienst - op Koartwâld onder Surhuizum - wordt een kind opgedragen voor een geboortedankzegging. Het zal een dienst zijn voor jong en oud, zo laat de organisatie van de bijeenkomst weten. ,,Laagdrempelig, met koffie/ thee, limonade vooraf. Ook na de dienst is er gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van een kopje koffie/ thee, limonade en wat lekkers.”

De dienst vindt plaats op het erf van familie De Vries op Koartwâld. Dit is deels ook een historische plek. In de zeventiende eeuw kwamen daar vlakbij al anabaptisten, de zogenoemde Brethern, die zich daar in de poel lieten dopen op hun geloof. Eens in de zoveel jaar komt altijd nog een groepje Brethern de poel bezoeken op hun reis langs historische plekken in Nederland. 

De doopsgezinden kenmerken zich door hun bewuste keuze voor volwassen doop op (een eigen geschreven) belijdenis. Jonge ouders hebben de mogelijkheid om hun kinderen op te dragen te midden van de gemeente voor een geboortedankzegging. ,,In deze feestelijke dienst zijn kinderen daarom met hun ouders, pakes en beppes - kortom iedereen die dit eens wil meemaken - van harte welkom.”

De inloop met koffie/thee vanaf 9.30 uur. De aanvang van de dienst is 10.00 uur. Het adres: Koartwâld 29, Surhuizum.