Feanster derde bij verkiezing ‘Mooiste Truck van Nederland’

Assen/Surhuisterveen - De truck van Hendrik Postma uit Surhuisterveen is afgelopen weekend in Assen derde geworden bij de Verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland. ,,Een unieke ervaring”, zo vertelt Postma over zijn belevenissen in de Drentse hoofdstad. 

De verkiezing vond plaats op het Truckstar Festival, het grootste transportevenement in Europa. Het TT Circuit van Assen stond vol met ruim 2200 vrachtwagens.

De truck van Postma was door de lezers van het magazine Truckstar genomineerd in de categorie Losse Trekkers. ,,Het was al heel bijzonder dat je met je truck genomineerd werd. Op dat moment zit je al bij de beste drie van Nederland. De nominatie was een pure verrassing”, vertelt de gepassioneerde trucker die sinds februari chartert als eigenrijder bij HdB Logistics in Lemmer.

Toen de nominatie binnen was, was er werk aan de winkel. ,,Vanaf woensdagavond tot en met vrijdagmorgen was het alle hens aan dek.” Van binnen en van buiten werd de truck onder handen genomen. De hulp kwam van alle kanten. ,,Ouders, vrienden, buren en niet te vergeten mijn vrouw Catriena, iedereen bood spontaan zijn hulp aan. Hartverwarmend!”, aldus Postma. ,,Mooi was ook dat wij die dagen gebruik mochten maken van de garage van HOS Oil aan de Molenweg in Surhuisterveen.”

De 24 finalisten voor de mooiste-truckverkiezing, gekozen door de lezers van het organiserende magazine Truckstar, waren verdeeld over acht categorieën, zoals gekoeld vervoer, speciale voertuigen, tanktransport en losse trekkers. ,,Vrijdagmiddag moesten wij ons als finalisten melden op het TT Circuit en kregen wij een prominente plek op het festivalterrein. Het is heel bijzonder dat je daar tussen mag staan”, vindt Postma. ,,Het was een drukte van belang. Veel bezoekers kwamen langs om de genomineerde trucks te bekijken. Een hele belevenis.”

De jury kwam zaterdag langs om de truck van onder tot boven te bekijken. ,,Van tevoren maak je al een inschatting over je eigen kansen. De andere twee trucks in mijn categorie waren nieuwer en wat uitbundiger qua uiterlijk. Mijn truck was wat ingetogener”, aldus Postma. ,,Toen de jury met de uitslag kwam was het voor mij eigenlijk geen verrassing: derde.”

Het was een terechte uitslag, aldus Postma. ,,De andere twee trucks hadden iets meer. Maar als pure hobbyist ben ik tevreden en heb samen met mijn gezin een superweekend gehad.”