Peter Merx fladdert in Feanster koers naar zege bij elite/beloften

Surhuisterveen - Peter Merx uit Warfhuizen is dinsdagmiddag in Surhuisterveen de glorieuze winnaar geworden van de wielerwedstrijd bij de elite/beloften. De Groninger kwam na tachtig kilometer solo over de streep.

Merx was in de eerste ronde ook de eerste ontsnapper van de dag. De ‘Kolibrie van Warfhuizen’ kreeg uiteindelijk gezelschap van tien andere renners. Martijn Dijkstra, Johan Knol, Ronald Kruijer, Taeke Oppewal, Chiel Smit, Harrie Sweering, Arjan Hofman, Chiel Breukelman, Marco Doets en Adrie Lindeman sloten bij hem aan. De elf namen een ruime voorsprong op het peloton.

Met nog vijf ronden te gaan waagde eerst Chiel Smit een ontsnappingspoging, maar hij kwam niet weg. Twee ronden later knalde Merx er op de start/finishlijn op De Kolk een splijtende demarrage uit. De rest van de kopgroep viel stil, waardoor de Groninger snel een veilige voorsprong kon nemen. Ruim voor de finish kon Merx zijn handen in de lucht gooien.

De top tien van de elite/beloftenkoers: 1. Peter Merx (Warfhuizen); 2. Chiel Breukelman (Gramsbergen); 3. Martijn Dijkstra (De Knipe); 4. Adrie Lindeman (Assen); 5. Johan Knol (Bakkkeveen); 6. Harry Sweering (Sneek); 7. Arjan Hofman (Nunspeet); 8. Taeke Oppewal (Sneek); 9. Chiel Smit (Zuidwolde); 10. Ronald Kruijer (Donkerbroek).