Bjorn de Roos van LTC Gorredijk winnaar tropisch TSO-toernooi

Onder tropische weersomstandigheden is vorige week het 35ste open Feanster tennistoernooi gespeeld. Nog nooit kende dit toernooi van TSO zo’n groot aantal aanmeldingen. De organisatie moest dan ook een aanmeldingsstop instellen voor de officiële sluitingstermijn.

De toernooileiders Wies van der Veen en Sanne IJtsma moesten dan ook menig avondje puzzelen om met een acceptabele toernooi-planning te komen. Voor dit jubileumjaar was gekozen voor een andere toernooiopzet, het zogenaamde ratingstoernooi. Natuurlijk was de organisatie zeer benieuwd naar de bevindingen van deze opzet.

Het toernooi kende in totaal 141 inschrijvingen. De 186 spelers werden in 32 onderdelen verdeeld in 22 poules en afvalschema’s.

Hieronder een opsomming van de winnaars:

HE 17+ Poule A: Bjorn de Roos (LTC Gorredijk)
HE 17+ Poule B: Klaas Buma (TV De Kreilen)
DE 17+ Poule A: Margriet Buma (TV De Kreilen)
HD 17+ Poule A: Christiaan Dijck en Henri Scheeringa (TC Kollum)
HD 17+ Poule B: Theun van der Ploeg (TSO) en Gerard Zwart (DLTC)
HD 17+ Poule C: Joeri Groenhof en Gerard Spinder (TC De Harkema)
DD 17+ Poule A: Ellen Joustra en Agnes Schuil (TSO)
DD 17+ Poule B: Fimmy en Marjolein van der Meer  (SV ASC ’75)
DD 17+ Poule C: Wieke Kiers en Miranda Visser (TV De Noord)
GD 17+ Poule A: Iebe Bart an der Heide en Eva Helmholt van TC Lauswolt
GD 17+ Poule B: Pier de Jong en Sanne IJtsma van TSO
GD 17+ Poule C: Gerben Kooistra en Lutine Hoekstra (TV De Kreilen)
HE 35+ Poule A: Iebe Bart van der Heide (TC Lauswolt)
HE 35+ Poule B: Rinze Walsma (DLTC)
HE 35+ Poule C: Rudolf Smedinga (DLTC)
HD 35+ Poule A: Harry Elzinga en Oene Benedictus (TSO)
HD 35+ Poule B: Klaas Elzinga en Theake van der Hoek (TSO)
DD 35+ Poule A: Janna Balsters (TC De Marsch) en Cristina Niculescu (SLTC De Vliegende Bal)
DD 35+ Poule B: Thea de Bruin en Aafke van der Veen (TC Zwaagwesteinde)
GD 35+ Poule A: Huub Wijfjes en Janna Balsters (TC De Marsch)
GD 35+ Poule B: Rense van der Kooi en Geertje van der Staal (TC Zwaagwesteinde).
 

Terugkijkend op dit 35ste Feanster tennistoernooi kan worden geconcludeerd dat er over de weersomstandigheden niet mocht worden geklaagd. Ook waren er geen vervelende incidenten of blessures en alle wedstrijden werden - hier en daar - op het scherp van de snede maar altijd op sportieve wijze beëindigd.

Er waren veel positieve geluiden van de deelnemers over de verzorging, water en parasols tijdens de extreme warmte. Alle vrijwilligers hebben er gezamenlijk weer een prachtig toernooi van gemaakt. De demonstratiewedstrijd die werd gegeven door Niels de Haan, Lennard de Groot, Gauke Jan IJtsma en Henri Scheeringa werd bijzonder gewaardeerd door zowel de sponsors als toeschouwers op de traditioneel weer zeer druk bezochte en gezellige vrijdagavond.

TSO staat niet stil en probeert hier en daar zaken te wijzigen. Of de veranderingen ook positief uitvallen bij de deelnemers, vrijwilligers en publiek is altijd weer afwachten. De toernooicommissie doet altijd een evaluatie na het toernooi om te kijken of er zaken voor verbetering vatbaar zijn. Een veelgehoorde opmerking was toch wel het gemis van de barbecue op de vrijdagavond. Deze zal dan ook zeker weer in ere worden hersteld, zo laat TSO weten.

De interviews met de winnaars - in een daarvoor speciaal ingerichte Tv-studio - in plaats van de traditionele speeches aan het einde van de slotdag was voor sommige finalisten best wel een beetje eng. Maar het resulteerde uiteindelijk alleen maar in positieve reacties.

De toernooicommissie kan terugzien op een zeer geslaagde editie van het Feanster Open Seniorentoernooi. Een ieder - deelnemers en vrijwilligers - wordt bedankt voor zijn/haar bijdrage om van het evenement zo’n succes te maken.