De Kruidhof Buitenpost voor het eerst ook ’s avonds geopend

Buitenpost - De Kruidhof, Hortus van Fryslân in Buitenpost is in de maand augustus voor het eerst ook een aantal avonden geopend. Dit jaar is de tuin op donderdagavond 9, 16, 23 en 30 augustus geopend.

Op donderdag 9 augustus is het ook mogelijk het bezoek aan de tuin bij avond te combineren met een diner en een rondleiding. Waar de hortus normaalgesproken dagelijks om 17.00 uur sluit, is de tuin op deze donderdagen voor het eerst tot 20.00 uur geopend voor publiek.

In de avond beleef je de hortus op een hele andere manier, aldus De Kruidhof. ,,De rust, de avondzon en de geluiden van vogels en insecten zorgen in de avond voor een heel bijzondere beleving van de tuin.”

Op 9 augustus is het mogelijk om naast het bezoeken van de tuinen ook een diner of een rondleiding met gids en versgeplukte kruidenthee te boeken. Het diner start om 17.30 uur zodat gasten eventueel aansluitend om 19.00 uur meekunnen met de rondleiding.

De rondleiding met gids start om 19.00 uur. De rondleiding is inclusief een bezoek aan de tuinen. ,,Onderweg knipt u met de gids kruiden voor uw eigen thee na afloop”, zo licht De Kruidhof een tipje van de sluier van het programma op.