Supermarkten, Formido en Action op zondag open in Surhuisterveen

Surhuisterveen - Alle vier de supermarkten, de Formido en de Action gaan vanaf 5 augustus op zondagmiddag open in Surhuisterveen.

In juli stemde de raad van Achtkarspelen in met zondagopening van de winkels in de gemeente. Tussen 13.00 en 18.00 uur mogen zaken op zondagen hun deuren openen en daar maken de genoemde grote winkeliers graag gebruik van. Naast de Action en de Formido gaat het dan om Albert Heijn, Jumbo, Aldi en Lidl. 

Dat betekent voor Surhuisterveen niet dat alle winkels op zondag open zijn. ,,Surhuisterveen staat bekend om het gezellige koopcentrum op zaterdag”, zo vertelt voorzitter Ale Procee van de Vereniging voor Handel & Industrie (H&I) in Surhuisterveen. ,,Veel winkeliers kiezen er voor om zich daar op te focussen. Samen met het gratis en ruimschoots kunnen parkeren in het Feanster winkelhart trekt dat wekelijks veel bezoekers uit de wijde regio.”

Dat er met de zondagse opening mogelijkheden zijn voor bijvoorbeeld thema-zondagen, juicht H&I Surhuisterveen van harte toe. ,,Het is mooi dat dat nu ook kan. Als ondernemers trekken we daarin samen op.”

Wanneer er bijzondere gelegenheden zijn of als de feestdagen in aantocht zijn, kunnen we nu ook op zondagmiddagen iets organiseren en de deuren opengooien, aldus Procee. ,,Dat is hartstikke mooi. Op het moment dat er een speciale actie in aantocht is waarbij ook de kleinere ondernemers open gaan, dan laten we dat uiteraard uitvoerig horen.”