Goud, zilver en brons Buitenposter fierljeppers bij jeugd FK

IJLST - Bij de Friese Kampioenschappen Fierljeppen voor de jeugd in IJlst heeft Ljeppersklub Buitenpost uitstekend gepresteerd. 

Namens Ljeppersklub Buitenpost hadden vier ljeppers zich weten te kwalificeren: Auke Tymen de Boer, Jeffrey Jansen, Sietse Lefferts en Erwin Lefferts. Het FK Fierljeppen voor de jeugd is verdeeld in twee leeftijdscategorieën, te weten tot en met tien jaar en tot en met twaalf jaar. Deze categorieën worden verdeeld over de jongens en de meisjes.

De jongens tot en met tien jaar mochten beginnen. Auke Tymen de Boer mocht het spits afbijten. In zijn tweede sprong was er een nieuw persoonlijk record van 7,87 meter. In zijn derde sprong verbrak hij wederom zijn record naar 8,90 meter.

Met dit record plaatste Auke Tymen de Boer zich voor de finale. Hij kon zich in de finale niet meer verbeteren. Auke Tymen de Boer eindigde op een derde plek. 

Jeffrey Jansen sprong in zijn eerste sprong gelijk een nieuw persoonlijk record van 8,17 meter. Hij werd hiermee zesde. Sietse Lefferts sprong in zijn tweede sprong een nieuw persoonlijk record van 10,00 meter. Ook Sietse Lefferts plaatste zich hiermee voor de finale. De Buitenposter sprong in de finale nog twee geweldige sprongen en eindigde met een afstand van 10,06 meter. Sietse Lefferts sprong een persoonlijk record en werd Fries Kampioen. Ook bleek de afstand van Sietse Lefferts, 10,06 meter, een nieuw schansrecord van de jeugdschans tot en met tien jaar in IJlst te zijn.

In de leeftijdscategorie tot en met twaalf jaar kwam voor Ljeppersklub Buitenpost Erwin Lefferts in actie. Hij sprong in zijn eerste sprong gelijk een prachtige afstand van 10,72 meter. Ook voor hem een nieuw persoonlijk record. Hiermee stond de Buitenposter twee ronden bovenaan, maar in de laatste ronde sneuvelde zijn verste afstand.

Erwin Lefferts plaatste zich als tweede voor de finale. In de twee finalesprongen kon de Buitenposter zich niet meer verbeteren en eindigde op een mooie tweede plek.