Echtpaar Lettinga Surhuisterveen zestig jaar getrouwd

Surhuisterveen - Wiebren Lettinga en Alie Lettinga-Aikema uit Surhuisterveen waren gisteren - zondag 5 augustus - zestig jaar getrouwd.

Loco-burgemeester Jouke Spoelstra van de gemeente Achtkarspelen bracht het echtpaar vanochtend een bezoek. Spoelstra kwam niet met lege handen. Hij een kopie van de originele trouwakte van het echtpaar Lettinga bij zich. Ook kregen de diamanten echtelieden een bloemstuk van de gemeente.

Wiebren Lettinga werd op 5 februari 1930 geboren in Surhuizum. Alie Aikema zag het levenslicht op 14 november 1934 in Doezum. Op 15 september 1956 sloeg de vonk over tijdens de Survento-festiviteiten in Surhuisterveen.

Na twee jaar verkering trouwde het echtpaar op 5 augustus 1958 in de gemeente Grootegast. Ze kregen vijf kinderen en negen kleinkinderen.

Wiebren Lettinga is zijn hele werkzame leven schoenmaker geweest. Hij is gestart bij Van Wieren in Surhuisterveen, waar hij vijftien jaar heeft gewerkt. Daarna is Lettinga gaan werken bij schoenreparaties ‘Klaar terwijl u wacht’ in Groningen.

De laatste vijftien jaar van zijn arbeidsleven werkte hij met dezelfde formule ‘Klaar terwijl u wacht’ als zelfstandig ondernemer aan De Dellen in Surhuisterveen. Dit deed hij samen met zijn vrouw die vooral in de middaguren in de winkel aanwezig was.

Alie Lettinga verzorgde dan het naaiwerk aan tassen en het plaatsen van onder andere nieuwe ritsen. Ook herstelde zij wel kleding. Een half jaar voordat Wiebren Lettinga de pensioengerechtigde leeftijd bereikte, verkocht het echtpaar de winkel.

Wiebren Lettinga had vroeger als grote hobby lezen. Tegenwoordig laat zijn gezondheid dit niet echt meer toe en geniet hij van televisie kijken en rustig zitten. Alie Lettinga-Aikema is nog altijd een bezige bij en vindt het fijn om te wandelen, te fietsen en te autorijden. Ondanks dat de gezondheid van meneer Lettinga hen een beetje in de steek laat, kan het diamanten echtpaar zich nog prima samen redden.