‘Trots op 10e Oldtimerfestival’

Twijzelerheide - Het Oldtimerfestival in Twijzelerheide beleeft op zaterdag 25 augustus de tiende editie. Een mijlpaal waar de organisatie trots op is.

Sake van der Kloet geeft namens de organisatie tekst en uitleg: ‘De tijd vliegt. Wij als organisatie hadden nooit gedacht tien keer het Oldtimerfestival te mogen organiseren. Maar voor je het weet, ben je weer een jaar verder en hebben we er al weer vele avonden van vergaderen en plannen op zitten. We zijn erg trots dat we in Twijzelerheide zo’n geweldig evenement kunnen organiseren. We halen dan ook veel voldoening uit de enthousiaste, positieve reacties die we van de bezoekers en sponsoren krijgen. Met trots presenteren we dit jaar de tiende editie van het Oldtimerfestival in Twijzelerheide!’

‘Terugkijkend op de afgelopen tien jaar, hebben we geweldige edities beleefd. Bovendien hadden we tot nog toe ieder jaar fantastisch weer. Als organisatie groeien we nog ieder jaar. Het feestterrein is door de jaren heen verder uitgebreid om alle soorten oude voertuigen een plaats te kunnen geven. En ook dit jaar verwelkomen we weer nieuwe gasten: vrachtwagenliefhebbers komen met hun oldtimers uit het hele land naar Twijzelerheide. In totaal kunnen we straks genieten van maar liefst 130 stuks. Tel daar bij op de tweehonderd grasbaanrijders, diverse auto-, motor- en tractorclubs, Amerikaanse muscle en sportcars en hotrods. Het wordt weer een feest voor jong en oud!’

Het is de organisatie ook dit jaar weer gelukt om spectaculaire kermisattracties naar Twijzelerheide te halen. Waaghalzen zijn van harte welkom in de Calypso, de Shake It en de zweef. Ook zijn er vele nostalgische attracties, zoals de botsauto’s, draaimolen, quads, zweef, auto schilderen, springkussens en nog veel meer. Het freestyle BMX stuntteam is tijdens deze jubileumeditie aanwezig en zal het publiek trakteren op adembenemende backflips op de stuntbaan.

Verder is er een internationaal Steltloper-theatergezelschap uit België binnengehaald van maar liefst 50 personen. Deze groep loopt over het hele terrein. Vermaak op hoog niveau gegarandeerd. Ook is het mogelijk om een helikoptervlucht te boeken boven Twijzelerheide.

Daarnaast is er een recordpoging, legt Van der Kloet uit: ‘We gaan dit jaar in samenwerking met de Oldtimer Brommervrienden Kollum (OBK) proberen om ons Friese record van twee jaar geldeden te verbreken. We proberen 350 brommers op een rij te krijgen. Ook valt er een leuke prijs te winnen voor de mooiste brommer.’ Het opstellen van de brommers is om 12.30 uur, een half uur later gaat de toertocht van start. Deze tocht door de Friese Wouden van ongeveer 50 kilometer wordt ongetwijfeld weer net zo’n succes als vorig jaar. Er is weer een mooie route uitgezet.

In de loop der jaren is ook de markt uitgegroeid tot een populair onderdeel van de Oldtimerdag. Naast de uiteenlopende onderdelen die hier te koop worden aangeboden, zijn er verrassende oude ambachten. Overdag is er muziek in de feesttent met artiesten uit de drie noordelijke provincies en Radio Continu voor een vrolijke noot.

’s Avonds sluit de tiende editie van het Oldtimerfestival af met een groot jubileumfeest in de feesttent. Het avondprogramma begint om 20.30 uur, met als klap op de vuurpijl om 21.30 uur de vuurwerkshow. Tot in de kleine uurtjes zorgt de topband Stageline voor een zinderende show vol energie en sensationele acts. En natuurlijk mag voormalige kroegbaas in de Heide Lytse Hille niet ontbreken. Hij zet ongetwijfeld de tent op zijn kop.

‘Ons 10-jarig jubileum belooft een geweldig evenement te worden met een bomvol programma’, vat Sake van der Kloet samen. ‘Dit kunnen we niet voor elkaar krijgen zonder de hulp van vele vrijwilligers. Al deze helpende handen vormen inmiddels een geoliede machine; iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt. Het is geweldig dat zij ieder jaar weer voor ons klaarstaan. En natuurlijk ook veel dank aan de sponsoren die ons ondersteunen om dit fantastische evenement te organiseren. Bedankt!’