Spitkeet zoekt kinderwagens voor Berneweinen optocht

Harkema - Themapark De Spitkeet zoekt mensen om op zaterdag 1 september mee te doen aan de Berneweinen optocht. De optocht is onderdeel van de Oude ambachtendag die gehouden wordt op het terrein van Openluchtmuseum De Spitkeet in Harkema.

De kinderwagenoptocht is een fenomeen dat is komen overwaaien uit Engeland, waar zogenaamde ‘Pram parades’ worden gehouden. De parades zijn een ware happening met een ontspannen sfeer en veel plezier. Nederland heeft een rijke historie op kinderwagengebied. Bijna iedereen kent wel één of meerdere merken van kinderwagens, zoals ‘Riemersma’, ‘Koelstra’, ‘Van Werven’, ‘Mutsaerts’, of ‘Van Delft’.

In september 2016 werd de eerste optocht gehouden tijdens de oude ambachtendag op het Spitkeetterrein. Toen werd er nog voor gekozen om de parade te houden met eigen vrijwilligers en eigen kinderwagens.

De enthousiaste reacties die wij toen ontvingen, heeft de organisatie nu doen besluiten het dit jaar wat anders en breder op te zetten. Daarom willen zij iedereen uitnodigen, die in het bezit is van een kinderwagen (tot circa 1970) en het leuk lijkt deel te nemen aan deze optocht, zich op te geven. Voor diegenen die de kleding weet aan te passen aan de tijdsperiode van de wagen, wacht een kleine verrassing. Meelopen zonder gepaste kleding is ook geen probleem.

De parade zal op 1 september worden gehouden om 11.00 uur en om 14.30 uur. Opgeven kan bij Sjoukje Spinder via de sjoukjespinder@hotmail.com of 06-52596579 (na 18.00 uur).