Workshop natuurmonoprints maken in de hortus van Fryslân

Buitenpost - Kunstacademie Friesland houdt op zaterdag 1 september een workshop natuurmonoprints maken bij De Kruidhof, Hortus van Fryslân in Buitenpost.

Met behulp van plantmateriaal dat gedrukt wordt met drukinkt en inktrollers op een glasplaat leert u in één dag een schitterend botanisch kunstwerk maken.

Experimenten

Monoprint is een eenmalige druk, voor mensen die niet bang voor experimenten zijn. De monoprints worden gemaakt door het afdrukken van gedroogd plantenmateriaal uit eigen tuin of vers materiaal uit de tuinen van De Kruidhof. Kies je eigen kleuren, afmetingen en maak oneindige variaties. Er wordt gewerkt met drukinkt (op waterbasis) en inktrollers op een glasplaat. Voorkennis is niet nodig.

De inkt wordt op verschillende manieren verwerkt: met het paletmes op glasplaat, tekenen op papier op ingeïnkte plaat, sjabloondruk en materiaaldruk. Het klinkt complex maar al deze technieken zijn gemakkelijk te leren, om daarna de creativiteit de vrije loop te laten met verbluffend resultaat. In één dag worden allerlei mogelijkheden onderzocht en mooie ontdekkingen gedaan.

De docenten zijn Doet Boersma en Hennie Dijk-Stel. De workshop duurt van 10.30 tot 15.30 uur. Aanmelden kan via www.kunstacademiefriesland.nl/monoprint