Badjuf Erika Pels zwemt mee met Maarten van der Weijden

Surhuisterveen - Wielercomité Surhuisterveen en zwembad Wettervlecke hielden op vrijdag 13 juli een sponsoractie voor Maarten van der Weijden. De olympisch kampioen gaat de elfstedentocht zwemmen en badjuf Erika Pels mag dankzij de geslaagde sponsoractie een stukje meezwemmen.

De zwemtocht van Maarten van der Weijden zal plaatsvinden op vrijdag 17, zaterdag 18, zondag 19 en maandag 20 augustus. Een dergelijke afstand zwemmen is geen kleinigheid. Als voorbereiding zwom Van der Weijden van Amsterdam naar Leeuwarden. Een afstand van maar liefst 135 kilometer. “Dan moet ik daarna nog ruim 70 kilometer zwemmen en dat is een eind”, aldus een uiterst vermoeide Maarten van der Weijden. “Dit wordt een gigantische klus.”

Sponsoring

Maarten van der Weijden heeft echter de hulp ingeroepen van zwemmend Nederland. Sponsoren uit het hele land brengen geld op voor de Maarten van der Weijden Foundation. Deze stichting zamelt geld in voor onderzoek naar kanker.

Ook in Surhuisterveen is men bezig geweest om Maarten van der Weijden te sponseren. Middels een korte snelle actie werd er aan de deelnemers in zwembad Wettervlecke van eenieder gevraagd om minimaal één euro te schenken aan het goede doel. Deelnemers moesten in ieder geval elf sponsoren vinden om mee te kunnen doen aan de actie in het eigen zwembad. Meer mocht natuurlijk ook.

Meezwemmen

Op vrijdag 13 juli vond het evenement plaats in het Feanster bad. Met een opbrengst van 1485,65 euro was de organisatie zeer tevreden. Van iedere organisatie die 1000 euro of meer inbrengt mag iemand een stukje met Maarten meezwemmen. Voor zwembad Wettervlecke zal dit badjuf Erika Pels zijn. Ze is nu al druk aan het oefenen.

De plaats van handeling is Bolsward en als alles volgens planning verloopt zal Van der Weijden om ongeveer 8.30 uur op 19 augustus door Bolsward zwemmen.

Zwembad Wettervlecke is van plan om hierbij aanwezig te zijn. Wie mee wil op deze vroege zondagmorgen kan zich opgeven bij de kassa van het zwembad.

Mensen die nog niet hebben meegedaan aan de sponsoring en toch geld willen overmaken kunnen terecht op www.maartenvanderweijdenfoundation.nl