Wandelmarathon Rottevalle is in aantocht

ROTTEVALLE - Wandelsportvereniging Willen is Kunnen organiseert ook dit jaar weer de 4-daagse Wandelmarathon. Op vier woensdagmiddagen in september wandelt u in totaal de marathonafstand van ruim 42 km.

Hiermee hoopt de organisatie het voor jong tot oud mogelijk te maken deze afstand af te leggen. Halverwege elke route is er de gelegenheid om de benen even te strekken. Het is ook mogelijk om 1, 2 of 3 dagen deel te nemen. U loopt dan zonder medaille.

De startlocatie is elke woensdagmiddag ergens anders en daardoor verrassend. Zo loopt u elke keer in een ander deel van Smallingerland en omstreken.

Het Inschrijfgeld inclusief medaille voor alle vier dagen is € 6,00-,. Voor kinderen t/m 12 jaar is dit € ,4,00-,. Voor losse tochten betalen volwassenen € 2,00-, en kinderen t/m 12 jaar € 1,20 per keer.

De eerste etappe is op woensdag 5 september 2018

Deze tocht start vanuit Paviljoen de Leijen te Rottevalle. De uitgezette route gaat over graspaden, sintelpaden, zandpaden en asfaltpaden ten noorden van de Leijen door een mooie afwisselende natuur met zijn mooie singels. Eerst gaat de route via mooie zandpaden richting It Heechsân waar de wandelaars van een wagenrust kunnen genieten op een prachtig gelegen picknickplaats. Dan gaat het verder via de jachthaven ‘De Lits” en het Waltsje met zijn karakteristieke scheve bomen in Eastermar weer terug naar de Finish.

De afstand bedraagt ruim tien kilometer en de starttijd is van 13.00 tot 14.00 uur. De inschrijving en start vinden plaats in Paviljoen De Leijen.

Bildreed 3

9221 SJ Rottevalle

De andere etappes zijn op 12, 19 en 26 september.