Iepen kampioenskip Klompkesilen Smellingerlân

OPEINDE - In Opeinde wordt het “Iepen kampioenskip Klompkesilen Smellingerlân ” voor alle basisschool kinderen uit de Gemeente Smallingerland georganiseerd. Dit in aansluiting op het tweejaarlijkse Shantyfestival dat georganiseerd wordt door de 3 shantykoren uit de Gemeente Smallingerland.

Het festival zelf vindt plaats met 12 koren op zaterdag 22 september in het centrum van Drachten en de daarbij behorende Gala-avond is op zaterdag 13 oktober. Deze wordt per toerbeurt gehouden in één van de dorpen. ’s Avonds zijn er optredens van de 3 organiserende koren de Brêgesjongers, de Peijesjongers en de Piipegaeltsje Sjongers in het Dorpshuis de Wringe. Iedereen is van harte welkom.

Aanvang: 19.30 uur. Voor de kinderactiviteit heeft Opeinde gekozen voor een echte wedstrijd “Iepen kampioenskip Klompkesilen Smellingerlân” in een bassin achter het dorpshuis. Kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar mogen deelnemen met hun eigen gemaakte zeilklompje. Er wordt gezeild in 2 of 3 leeftijdsgroepen, al naar gelang het aantal deelnemers.

We hopen op een grote opkomst en wil je meedoen? Stuur dan een mailtje met je naam en adres en leeftijd naar joke.vander.zwaag@kpnplanet.nl. Of stuur een berichtje naar 06-55864180

Graag opgeven voor 1 oktober 2018!